OchJong! Webinar  in opdracht van "De opvoedingswinkel"

25-02-2021

"Jongeren in corona-tijden" - de eerste webinar van OchJong! in opdracht van de OPVOEDINGSWINKEL - huis van het kind - werd warm onthaald. Maar liefst geïnteresseerden schreven zich in en volgden de lezing.
Inhoud van de webinar:
De grondvesten van onze maatschappij daverden. Als volwassenen moesten we op zoek naar manieren om hier mee om te gaan. Maar hoe gaan onze jongeren hier mee om? De fase van ontdekken, je afzetten tegen de volwassenen en vooral met je vrienden omgaan. Dit werd al zeker voor een jaar on hold gezet. Wat doet dat met onze jongeren? En vooral: wat kunnen we als betrokken ouders/leerkrachten doen om hen hierbij te ondersteunen?
Door het gebruik van geweldloze communicatie en het gebruik van Nieuwe Autoriteit omkaderen we onze jongeren op een coachende i.p.v. op een straffende manier.Tijdens dit webinar - die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, praktijkcases en ervaring - neemt Mieke jullie mee op pad naar antwoorden op deze prangende vragen. Er is ook een mogelijkheid tot vragen stellen. Doelgroep: ouders en professionals."Je zorgt niet voor minder stress door problemen weg te nemen voor de jongeren maar door ze terug recht te laten veren na een tegenslag."

In samenwerking met Huis van het Kind Bilzen-Hoeselt en Mieke Wijnen van Ochjong!